torstai 1. tammikuuta 2009

Lukupäivityksiä Virosta Kiinaan

Olen lorvinut enkä jaksanut päivittää lukemiani kirjoja tänne... no syksyllä ei kyllä tullut luettua juuri mitään, ei sen puoleen. Yhden ohuen teoksen lukaisin, Amélie Nothombin kirjan Antikrista. Olen lukenut aiemmin samalta kirjailijalta, ja tykännyt kovasti. Tämä Antikrista on vähän nuortenkirjatyyppinen, kertoo huonolla itsetunnolla varustetusta teinitytöstä (Blanche), jota alkaa manipuloida toinen tyttö (Krista). Krista soluttautuu Blanchen elämään ja saa myös Blanchen vanhemmat puolelleen, kunnes salaisuudet alkavat selvitä. Mukava kirja luettavaksi mm. raitiovaunussa tms. työmatkoilla :)

Joulun alle tuli sitten lukuspurtti, jossa ensimmäisenä vuorossa oli Sofi Oksasen Puhdistus. Aivan loistava kirja, en meinannut malttaa jättää sitä käsistäni ollenkaan. Sopivassa suhteessa (Viron) lähihistoriaa, jännitystä, tarkkanäköistä henkilökuvausta, ihmisen heikkoutta ja voimakkuutta sorron alla. Suosittelen kaikille!

Tästä sitten siirryin sujuvasti Emily Wun ja Larry Engelmannin kirjaan Kuin höyhen myrskytuulessa. Se on omaelämänkerrallinen kertomus nuoren tytön elämästä Kiinassa kultturivallankumouksen aikana. Kirjan tytön perhe oli joutunut epäsuosioon isän länsimaissuuntautuneiden opintojen vuoksi. Kirjassa kuvataan hyvin julmia yksilöön ja perheisiin kohdistuvia raakuuksia, jotka kaikki on oikeutettu kulttuurivallankumouksella. Tositapahtumiin perustuvaa järjettömyyttä ja epäinhimillisyyttä ja siitä selviämistä on todella hankala käsittää. Vaikuttava kirja kokonaisuudessaan.

Nyt on luvussa joululahjaksi saatu Katri Lipsonin Kosmonautti, joten siitä kuulumisia piakkoin.

Ei kommentteja: